Πανελλαδική ποδηλατοπορεία 2014

Για τρίτη χρονιά στην Θάσο και έβδομη πανελλαδικά, οι ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους, διεκδικώντας την προώθηση του ποδηλάτου, και τον περιορισμό του ΙΧ αυτοκινήτου.

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία 2014.Την Κυριακή 11 Μαΐου περίπου 50 ποδηλάτες κάθε ηλικίας έδωσαν το παρών στη Θάσο. Η πορεία ξεκίνησε από το Καλογερικό και περνώντας από δρόμους μέσα και γύρω απ το Λιμένα, έφτασε πάλι στο Καλογερικό. Από εκεί συνεχίστηκε, για πολλούς απ’ τους συμμετέχοντες, μια αθλητική βόλτα στον δρόμο που οδηγεί γύρω από το αρχαίο θέατρο και την ακρόπολη. Για ακόμη μια φορά έκλεψαν τις εντυπώσεις οι μικρότεροι ποδηλάτες με το πείσμα και τις αντοχές τους.

Φέτος οι ποδηλατοπορείες μας, συνέπεσαν με την προεκλογική περίοδο τυχαία, χωρίς να ταυτίζονται με αυτήν.

Είναι γνωστό πως εδώ και πολλά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου σεναρίου. Προεκλογικές εξαγγελίες για το ποδήλατο και μετεκλογικές παραπομπές στις καλένδες ή αντικατάσταση τους από έργα βιτρίνας. Εμείς παρ’ όλα αυτά παραμένουμε απτόητοι και συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα. Ποδηλατικές υποδομές, συνδυασμένη μετακίνηση σε συνεργασία με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οδική ασφάλεια και αξιοπρέπεια στην μετακίνηση ποδηλατών και πεζών. Για τις διεκδικήσεις μας στο νησί θα θέλαμε ποδηλατοδρόμο περιφερειακά του νησιού και ειδικές διαδρομές για ποδήλατα βουνού. Αυτά δεν θα είναι μόνο για τους ντόπιους ποδηλάτες αλλά, θα λειτουργήσουν και ως πόλος έλξης για τον ποδηλατικό τουρισμό. Οι επισκέπτες αυτοί, χρόνο με τον χρόνο, παρουσιάζουν και μεγαλύτερη αύξηση με σημείο αιχμής τους αγώνες (Thassos-MTB) που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Θάσο.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν ή βοήθησαν σ’ αυτή την ποδηλατοπορεία, φορείς και αθλητές του νησιού και το Αστυνομικό τμήμα Θάσου για την συνδρομή τους.

Οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Καραπαναγιώτου.

Πηγή:  www.thassos-nature.gr

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία 2014.

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία 2014.

Categories: Νέα
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,